Jake dugotrajne kiše u Danskoj izazvale poplave i prometni kaos/ Uzbuna na sjeveru Engleske: Britaniju pogodile poplave opasne po život

Jake-dugotrajne-kise-u-Danskoj-izazvale-poplave-i-prometni-kaos_ca_large
Jake kiše koje traju dva dana poplavile su mnoge ulice i kuće u Danskoj, a u nedjelju je zbog vode i blata zatvoren promet autocestom na poluotoku Jutlandu.

Danska željeznička kompanija prekinula je promet između gradova Vejlea i Jellinga nakon što su dugotrajne kiše u nedjelju poslijepodne izazvale odron tla.

Policija je objavila da je evakuirala 20 stanova smještenih 20 kilometara južno od Kopenhagena jer je voda poplavila prizemlja kuća.

Na sjeveru Danske pak hladnije vrijeme donijelo je snijeg, koji je izazvao nesreće na zaleđenim cestama.

Okrug Skave na jugu Švedske također je pogođen poplavama.


Velika Britanija, pogotovo sjeverna Engleska, zahvaćena je obilnim kišama i teškim poplavama zbog čega su stanovnici mnogih gradova i sela u subotu morali napustiti svoje domove, objavljuju mediji.
Širom Velike Britanije oglašena je opasnost od poplava koje su po život opasne te se stanovnici upozoravaju da izbjegavaju zadržavanje na cestama koliko god je to moguće.
»Teške poplave znače opasnost za život. To ne znači ‘dođite i pogledajte’«, upozorava spasilačka služba Lancashirea u poruci preko Twittera.

Lee Fraser iz područja West Yorkshirea u sjevernoj Engleskoj rekao je za medije da su obližnje prometnice potopljene. »Od prošle noći žestoko pada. Sirene za opasnost uključile su se oko sedam sati ujutro a deset minuta nakon toga počelo je poplavljati«.

Mnogi su sportski događaji otkazani.

Britanska vlada privremeno je uključila i vojsku u obranu od poplave na sjeverozapadu i pri evakuaciji stanovnika iz Lancashirea.

Izvor: HINA
Foto: Reuters

Sličan sadržaj