Nevrijeme u Italiji se smiruje, pronađena nestala osoba


Stanje se donekle smirilo u ponedjeljak u Italiji gdje su u olujnom nevremenu poginule tri osobe a četvrta je, koja je bila proglašena nestalom, pronađena.

»Stanje u Rimu se polako smiruje zahvaljujući prestanku kiše i pomoći vatrogasaca«, rekli su u priopćenju vatrogasci pokrajine Lazio u kojoj je Rim, istaknuvši da su mobilizirane jake snage.

U Ostiji i u Fiumicinu, na obali, osamdesetak ljudi je evakuirano i smješteno u hotele. Mobilizirano je dvadesetak vojnika opremljenih crpkama a škole su ostale zatvorene, budući da je većina ulica još pod vodom.

Na Siciliji je nakon intenzivne potrage pronađena žena (45) koju su putnici vlaka u nedjelju vidjeli kako je s bicikla pala u nabujali potok blizu Messine. Ženu su tijekom noći pronašle spasilačke ekipe i prevezle u bolnicu kamo je primljena u stanju šoka, ali je neozlijeđena, izvijestile su spasilačke službe.

U nedjelju su se na Siciliji dvije žene i sedmogodišnje dijete utopili u automobilu koji je odnijela bujica. Četiri člana iste obitelji, među kojima majka obitelji, uspjeli su se spasiti.

Čitavu Italiju je u nedjelju zahvatilo olujno nevrijeme s jakom kišom koja uzrokuje nagli porast vodostaja a u Alpama velike količine snijega.

Tekst: HINA
Foto: Reuters

Sličan sadržaj