PGŽ pomaže poplavljenim područjima / Pročitajte gdje u Rijeci i PGŽ možete predati pomoć za stradale u poplavama

Procitajte-gdje-u-Rijeci-i-PGZ-mozete-predati-pomoc-za-stradale-u-poplavama_ca_large
Foto: Reuters

Primorsko-goranska županija će za pomoć poplavljenim područjima Hrvatske, BiH i Srbije izdvojiti 200 tisuća kuna iz proračunske pričuve, objavljeno je s redovitog županijskog press kolegija.

Uz to, privatno će se donacijama uključiti svi dužnosnici te djelatnici Županije, a vjerujemo da će i mnogi drugi slijediti primjer, od članova Županijske skupstine do gradova i općina, a i gradjana, sukladno svojim mogućnostima, objavili su čelnici PGŽ.

– Priroda nas ove godine ne mazi, nakon ledene katastrofe u Gorskom kotaru, sada hara poplava. Suosjećamo s ljudima kojima je jedan vodeni val sve odnio, građani su se već jučer uključili u pomoć Slavoniji, Bosni i Srbiji, a sada će to učiniti i Županija. Pozivamo građane da ne odustaju i da nastave sakupljati pomoć – rekao je zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Riječani i stanovnici ostalih dijelova Primorsko-goranske županije priključuju se humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za poplavomstradala područja istočne Slavonije, te Bosne i Hercegovine iSrbije.

Građani koji žele pomoći mogu flaširanu vodu, dječju hranu, pelene, higijenske potrepštine (npr. sapun, paste za zube, pelene za djecu i odrasle…) ,mlijeko, konzerve i ostale trajne namirnice, deke, papuče, odjevne predmete ,donijeti na sljedeća mjesta:
RIJEKA

– Socijalna samoposluga „Kruh sv. Elizabete“, Brajda 7 (mala tržnica), svaki dan do četvrtka,od 16 do 20 sati

– Zajednica KRIS i župa Assunta (kod Kosog tornja) uključile su se u prikupljanje pomoći za poplavljena područja Slavonije i Bosne. Hranu, odjeća, higijenske potrepštine možete donijeti u župnu crkvu svaki dan ovaj tjedan .

– Caritas nadbiskupije Rijeka u sjedištu na Škurinju, Osječka 84a ,prima higijenske potrepštine, pitku vodu, trajne prehrambene proizvode i odjeću od 8 do 15 sati. Riječki Caritas za pomoć će izdvojiti dio svojih zaliha koje će zajedno s prikupljenom pomoći građana proslijediti u središnji Hrvatski Caritas.

– Klub mladih Rijeka na adresi Erazma Barčića 9A prikuplja pomoć stradalima od poplava od ponedjeljka do petka od 8:00 do 00:00, u subotu od 10:00 do 00:00 te u nedjelju od 18:00 do 00:00 .

– Crveni križ Rijeka prikuplja materijalnu pomoć za stanovnike koji žive na područjima pogođenim poplavama u Republici Hrvatskoj:

– u Skladištu Crvenog križa na adresi Podpinjol 3a i 5 od 8 do 20 sati
– u uredu Crvenog križa, Trg Republike Hrvatske 2/II od 8 do 20 sati
– u Domu Crvenog križa Rijeka, Janka Polić Kamova 32 od 0 do 24 sata

– Sveučilište u Rijeci i studentske udruge na većini sastavnica organiziraju prihvat pomoći u zgradama fakulteta:

– Ekonomski fakultet – u holu – Ivana Filipovića 4
– Pravni fakultet – u holu – Hahlić 6
– Učiteljski fakultet – (gornji ulaz) – Sveučilišna avenija 6
– Medicinski fakultet – predvorje – Braće Branchetta 20
– Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu – Primorska 42, Ika-

– Visoka poslovna škola PAR , Trg Rijecke rezolucije 4

– Portal dobrote organizira prikupljanje pomoći u prostorijama FA Sv. Nikola Rijeka, Demetrova 16B, danas, u ponedjeljak od 19 do 22 sata, i u utorak i srijedu od 14 do 18 sati

– Merhamet – Crveni polumjesec , Vodovodna 6, svaki dan od 9 do 21 sat , a uplatiti se pomoć može i u Islamskom centru Rijeka

– Pomoć se može odnijeti i u Srpski konzulat Rijeka, E. Barčića 9 (ulaz do Kluba mladih) – info. 091 337 4201

– Konzulat Republike Srbije u Rijeci, Erazma Barčića 9 (preko puta talijanske gimnazije): od ponedjeljka, 19.05., do subote, 24.05.2014, od 8.00 do 22.00 sati

– SKD “Prosvjeta” – Pododbor Rijeka, Trg Sv. Barbare 1/1, Rijeka (uprava): od ponedjeljka, 19.05., do subote, 24.05..: od 8.30 do 20.00 sati

– SKD “Prosvjeta” – Pododbor Rijeka, Demetrova 16b (kod gradske tržnice, prostorije folklornog ansambla “Sveti Nikola”): ponedjeljak: od 17 do 22, utorak: od 14 do 18, srijeda: od 14 do 22 Novčana sredstva prikupljaju se u crkvi Sv. Nikole, Ivana Zajca 24, Rijeka, svakim danom od 9.00 do 13.00 sati, a za prikupljanje je zadužen jerej Marko Đurić.
KOSTRENA

– Kostrenjani pomoć mogu predati članovima Odreda izviđačaSjever-jug u prostoriji odreda, na adresi Šodići3. (500m od pumpe u smjeru Bakra, veliki parking s desne strane) . Pomoć u obliku higijenskih potrepština, konzervirane hrane, potrepština i hrane za djecu mogu predati u ponedjeljak od 19 do 20 i utorak od 17 do 18 sati . Pomoć će poslati slavonskim izviđačima, a oni dalje potrebitima.
OPATIJA

– Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Opatija, Rakovčeva 15, svaki dan od 8-20 sati,

– Mjesni odbor Volosko, 19-22.5.2014. u vremenu od 17-20 sati (po potrebi, dežurstva će se organizirati i dalje)

– Mjesni odbor Tošina, 19-21.5.2014. u vremenu od 17-20 sati (po potrebi, dežurstva će se organizirati i dalje)

– Mjesni odbor Kosovo, 20-22.5.2014. u vremenu od 16-18 sati
GORSKI KOTAR

– Stanovnici Gorskog kotara pomoć mogu odnijeti:

– Grad Delnice, Radnički dom – ponedjeljak i utorak od 11 do 19 sati,

– Općine Brod Moravice, Ravna gora, Fužine, Lokve i Mrkopalj – javiti se predsjednicima Društva Crvenog križa koji će uputiti na sabirno mjesto

———————————————————————————————————-

Crveni križ Rijeka prikuplja materijalnu pomoć za stanovnike koji žive na područjima pogođenim poplavama u Republici Hrvatskoj:

Hrvatski Crveni križ poziva građane da stanovnicima poplavljenih područja u Republici Hrvatskoj pomognu darovanjem hrane i vode te novčanim uplatama, a one koji ne mogu stupiti u kontakt s obiteljima i prijateljima na poplavljenom području upućuje da se obrate Službi traženja Crvenoga križa. Hranu, i to isključivo trajne namirnice, i vodu, građani kontinentalne Hrvatske trebaju odnijeti u svoja općinska i gradska društva Crvenoga križa.

Građane Primorja, Dalmacije i otoka iz Crvenog križa mole da ne skupljaju hranu i vodu, nego, ako mogu i žele pomoći, to učine pozivom na donacijski telefon ili uplatama na brojeve računa.
Donacije se mogu uplatiti na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08; pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 čime se daruje 6,25 kuna (uključen PDV), a moguće su i on-line donacije na internetskim stranicama Hrvatskoga Crvenog križa. Prilikom uplate iz inozemstva treba koristiti SWIFT: PBZGHR2X, kaže se u obavijesti Crvenog križa.

Služba za traženje Hrvatskog Crvenog križa može se dobiti na broj telefona 01/4655-814 ili 01/4655-813. (Novi list)

Sličan sadržaj