POPLAVE U KANADI ODNIJELE TRI ŽIVOTA

Stanovnici Calgaryja u Kanadi morali su napustiti svoje domove zbog poplava, a dužnosnici su ih izvijestili da bi mogli proći dani prije nego im se dopusti povratak kućama. U poplavama na jugu Alberte poginulo je troje ljudi

Stanovnike Calgaryja dužnosnici su zamolili da barem iduća 72 sata nađu utočište kod svojih obitelji i prijatelja, a one koji nemaju gdje boraviti smještaju u brojne centre. Ljude mole da se ne približavaju rijeci Elbow.

Struje nema u većem dijelu grada, a dužnosnici kažu da bi ovakvo stanje moglo potrajati.Struja će se vjerojatno vratiti do sredine sljedećeg tjedna.

Poplavljeno područje obišao je i kanadski premijer Stephen Harper i poručio kako još ne mogu reći hoće li se stanje dodatno pogoršati. Rijeke koje su se izlile su isprale ceste i natopile domove.

Jedan stanovnik Calgaryja rekao je da su poplave zapanjujuće i da nije mogao ni zamisliti da će doći do ove razine.

– Ovo je nevjerojatno. Bilo je nešto poplava u Calgaryju i prije, ali mislim da nitko od nas nije vidio nešto poput ovoga. Zabrinuti smo da će, ako stanje postane gore, imati utjecaj na infrastrukturu i druge stvari i to na duže vrijeme. Nadamo se da će se stvari smiriti – rekao je.

Tekst: 24 sata
Fotografija: Reuters

Sličan sadržaj