SAD: NOVO OTVARANJE ZEMLJE NA FLORIDI


DPA/PIXSELL

U okolici St. Petersburga u dvorištu kuća stvorila se rupa, koja je sa sobom povukla sve u blizini, a prijeti i urušavanju triju kuća u okolici.

Prema USA Today, ozlijeđenih nema, ali rupa i dalje raste, i sinoć do ponoći proširila se u promjeru do 27 metara, a produbila do 15-ak metara.

– Mislio sam da nam netko provaljuje, baš je bilo bučno – kazala je 13-godišnja Ivy Dupre, probudivši se oko pet sati ujutro po američkom vremenu, kad se rupa baš aktivirala. Njen otac Michael odmah je zgrabio pušku i trčao po kući, pa je vidio što se događa. I kad je čuo urušavanje zemlje vidio je u dvorištu da im je soba samo metar iznad tla.

Prema procjenama, uništena im je spavaća soba, dvorišni trijem i čamac, a susjedu i bazen. Tlo je na tom području nažalost toliko trusno, da bi obje pogođene kuće moglo lako “potonuti” u zemljani bezdan. Jedna je već oštećena, druga je blizu, a i treća pokazuje znakove napuklina, procjenjuje Tamba Bay Times.

To predgrađe Tampe ove je godine već imalo dva propadanja zemlje, jedno je ubilo i čovjeka, a takve rupe na Floridi su inače česte, jer je poluotok od poroznih ugljikovih stijena, zbog kojih su nemirne i podzemne vode. Kad smeće, pijesak ili glina na površini postanu preteški, dolazi do urušavanja zemlje i stvaranja rupa.

Večernji list

Sličan sadržaj