SAD: Potres magnitude 5,1 pogodio Los Angeles

Potres magnitude 5,1 po Richteru pogodio je sinoć Los Angeles i pričinio manju materijalnu štetu, objavio je Institut za geološke studije Sjedinjenih Država.
Epicentar potresa bilo je u blizini La Hambre, nekih 45 kilometara jugoistočno od središta Los Angelesa i na dubini do 2 kilometra te se osjetio u cijeloj kalifornijskoj metropoli, prenosi agencija AFP.
‘Večerašnji potres drugi je u dva tjedna i podsjeća nas da trebamo biti spremni’, poručio je gradonačelnik LA-a Eric Garcetti u pisanu priopćenju nekih sat vremena nakon što se tlo smirilo, javlja Reuters.
Ovaj se potres dogodio nakon potresa 4,4 koji je 17. ožujka probudio stanovnike Los Angelesa, a kojemu je epicentar bio 10 kilometara od Westwooda, sasvim blizu Hollywooda.
Hitne službe primile su dojave o istjecanju plina i curenju vodovodnih cijevi, no nema nikakvih dojava o ozlijeđenima, prenose američki mediji.
Zabavni park Disneyland prekinuo je svoje aktivnosti, a potres se osjetio i do Palm Springsa na istoku i Ventura County na sjeveru.
Kalifornija odavna živi u strahu da će je snaći ‘Big One’, razorni potres koji bi izazvao goleme štete. Ta država zapadne Amerike smještena je na ‘vatrenom prstenu’, zoni vrlo snažne seizmičke aktivnosti koja okružuje Tihi ocean i poprište je razornog potresa i tsunamija koji je teško pogodio Japan u ožujku 2011.

Izvor: HINA
Naslovna: Guliver/Thinkstock

Sličan sadržaj