Prije fronte vrućina i sparina / Fronta donijela mjestimice obilnije oborine i nevremena te pad temperature zraka

Prije fronte srijeda je na našem području protekla u znaku pretežno sunčanog vremena, ali izrazito sparnog vremena. Temperature zraka mjestimice su dosezale i 30°C. Sparina uz visoku vlažnost zraka stvarale su vrlo neugodan osjećaj.
Dok je na našem području i dalje bilo toplo i sparno, Sloveniju je zahvatilo izražajnije oborinsko nevrijeme. Rub nevremena zahvatio je i sjeverozapad i sjever Istre.

Jučerašnji radar nevremena u Sloveniji te krajnjem dijelu Istre

Fronta je već u prvim satima četvrtka pristigla u zapadne dijelove Istre. Frontom vlada obilje vlage, tako da su zabilježene veće količine kiše. Najizraženija oborinska pruga protezala se do sjeverozapadnih i sjevernih dijelova zemlje.

Po podacima DHMZ-a ističe se Krapina koja ima primljenih 109.0 mm oborina, Bednja ima primljenih 59 mm oborina te Varaždin sa 49.8mm.

Po podacima Pljuska najveću količinu oborina na Kvarneru zaprimila je Velika Lešnica u Gorskom kotaru (71 mm), Baška sa 56mm, Kukuljanovo sa 44mm.

Količine oborina, izvor: Pljusak.com

Karlovac je u ranim jutarnjim satima zahvatilo jače grmljavinsko nevrijeme koje je donijelo veću količinu kiše te tuču. Mediji javljaju kako je srušen veliki broj drveća te da su poplavljene prometnice.

Fronta je osjetno snizila temperature zraka u zapadnim dijelovima zemlje, dok u Dalmaciji trenutne temperature idu i do 33°C.

Iznad Novog Vinodolskog
Foto: Igor Božić

Sličan sadržaj