AMP VELIKA LEŠNICA: U 2 SATA PREKO 100 MM KIŠE, OBILNA KIŠA U DELNICAMA I RABU

Tijekom ponedjeljka koji je bio osjetno kišovitiji od utorka, lokalno je bilo izraženijih oborina, a rekorder po tom pitanju u našoj županiji je automatska postaja Velika Lešnica blizu Broda na Kupi, u Gorskom kotaru. Prema podacima dostupnima na Pljusak mreži, jučer je u terminu od 17:30 do 19:30 palo preko 100 mm kiše. Radilo se o izrazitom razvoju olujnih oblaka o čemu smo izvještavali na našoj facebook stranici. Ukupno je tijekom ponedjeljka na ovoj postaji palo 153 mm kiše.

Zanimljivosti radi, na službenoj postaji u Pargu kod Čabra jutros do 8h (24h) palo je samo 19 mm kiše, dok je i na službenoj postaji u Delnicama izmjerena veća količina kiše, točnije 53 mm.
Obilnih oborina bilo je i na otoku Rabu. Postaja u gradu Rabu izmjerila je 69 mm oborine. Od ostalih postaja u PGŽ, izdvajamo Bakar s 25 mm, Kukuljanovo 21 mm te Rijeka 12 mm.

Prema prognostičkim modelima nove oborine tek nam slijede pa tijekom srijede lokalno može ponovno biti izraženijih lokalnih pljuskova uz pojavu grmljavine. Nešto stabilnije tek u petak.

Sličan sadržaj