Božić u PGŽ (FOTO): Jačanje juga, uglavnom malo kiše / Četvrtak: lokalno obilna kiša i orkanski udari juga!

Današnji blagdan u PGŽ obilježava oblačno i iznadprosječno toplo vrijeme. Kiše za sada više nema, nego ima, iako je u riječkom zaleđu, u Klani postaja javila i 11 mm. Svi ostali uglavnom ispod 5 mm oborine.
Ono čega ima je jugo, koje je na jugu Kvarnera najjače i mjere se brzine i od 70 km/h. Iz tog razloga ima poteškoća u pomorskom prometu našom županijom. U prekidu su linije Lošinj – Unije – Susak i Lopar – Valbiska.
Vozi se po mokrim i skliskim kolnicima pa budite na oprezu.

Jačanje kiše na riječkom području očekujemo večeras, a potrajat će i dobar dio četvrtka kada lokalno može pasti i preko 50 mm kiše, lokalno i do 100 mm. U prvom dijelu četvrtka puhat će jako do olujno jugo s mogućim orkanskim udarima koje može počiniti i materijalnu štetu!
U petak djelomice sunčano, te kratkotrajni predah od kiše, jer već nam za vikend stiže nova “porcija” oborina zbog ponovnog utjecaja plitke ciklone. Kako sada izgleda na Silvestrovo bi nam moglo biti suho vrijeme bez oborina, a što se tiče konkretnijeg zahlađenja ono bi nam moglo doći iza 05.1.
Više i detaljnije o izgledima vremena za novu godinu, i što nas čeka nakon toga pišemo tijekom vikenda na našem Portalu.
Ekipa RIMETEO Portala želi vam da u miru i toplini svojih bližnjih provedete ovu blagdansku večer.

Foto: Gloria Kovačević, Jugo u Rijeci

Sličan sadržaj