Brzopotezna fronta donijela treću marčanu buru i slabe oborine | Najviše kiše palo je u Senju, a najviše snijega ima na Zavižanu

Tršće, Diana Zbasnik

Jučer u večernjim satima, nešto iza 19 sati, naše područje zahvatila je izraženija hladna fronta, koja nas je iz proljetnog i iznadprosječno toplog vikenda vratila u zimski ugođaj, s jakom do olujnom burom, snijegom u gorju te osjetnim padom temperatura zraka.

Kako smo i najavljivali proteklih dana, od ove fronte nije bilo za očekivati veće količine oborina. Tako, prema službenim podacima DHMZ-a, u posljednja 24 sata najviše kiše palo je u Senju – 9 mm. Slijede ga Bakar i Parg s 8 mm, Delnice 7 mm, Otočac i Rijeka 3 mm…

Najviše snijega izmjereno je na Zavižanu – 20 cm. Slijedi ga Begovo razdolje s 13 cm, Parg 6 cm, Delnice 3 cm te Crni Lug 2 cm.

Glavno obilježje vremena sinoć, ali i jutros, a tako će ostati i tijekom utorka i srijede, je bura, koja je jaka do olujna, a mjestimice i s orkanskim udarima. Brojna su ograničenja u cestovnom i pomorskom prometu na našem području.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja. Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina) na Krčkom mostu. Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II.skupina) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog; autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak te katamaranske: Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Novalja – Rab – Rijeka.

Utorak nam na Jadranu donosi sunčano vrijeme uz buru, dok u gorskim krajevima će i dalje biti nešto više oblaka uz mjestimične slabe oborine, osobito u Lici. Temperature zraka osjetno niže.

Sličan sadržaj