Bura ometa promet, u Bakarcu i na Krčkom mostu izmjereni udari od gotovo 150 km/h

DHMZ

Glavna vijest utorka je bura, koja na poznatim lokacijama lokalno mjeri i orkanske udare. Prema podatku s DHMZ automatske postaje u Bakarcu, protekle noći imjeren je udar bure od gotovo 150 km/h, a još je nešto jače puhalo na Krčkom mostu. O kojem je precizno udarima riječ, ne može se reći budući na priloženom grafikonu ne postoji mogućnost dobivanja točno izmjerenog udara.

S odmicanjem utorka bura lagano gubi na snazi, ali i dalja stvara poteškoće u prometu. Zbog toga je iz HAK-a izdano niz ograničenja i zabrana, a i dalje trenutno najjače puše na sjevernom Jadranu.

Samo za osobna vozila otvoreni su (HAK):

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostale je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar;
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i
  • Paški most.Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na brzoj cesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica, Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Prema dostupnim prognostičkim materijalima slabljenje bure očekuje se u srijedu kasno poslijepodne, a za veći dio dana DHMZ je izdao upozorenje koje glasi:
Jaka bura mjestimice s olujnim udarima, u prvom dijelu dana podno Velebita lokalno i orkanskim udarima. Najjači udari vjetra 65-130 km/h.

Sličan sadržaj