Ciklona donijela lokalno i preko 100 mm kiše, jako jugo i valove u PGŽ (FOTO)

Duboka ciklona čiji se centar prvotno nalazio u Ligurskom moru, tijekom četvrtka se premjestila na kopno sjeverne Italije, a u poslijepodnevnim i večernjim satima posebno je intenzivno utjecala na vrijeme na području naše županije.
Bilo je intenzivnije kiše i pljuskova uz jako jugo, a do večernjih sati lokalno je palo i preko 50 mm kiše, poglavito na riječkom području, a posebno obilna kiša pala je u Klani gdje je izmjereno čak 91 mm.
Upravo tijekom srijede i četvrtka u Klani je palo uvjerljivo najviše kiše, čak 117 mm, zapad Rijeke, zapadni riječki prigrad i padine Učke dobile su i preko 60 mm kiše, na liburnijskom području do 30 mm, a otoci do 20 mm kiše.
Osim kiše bilo je i juga, na Učki je izmjeren udar od 155 km/h, a vjetar je radio poteškoće u pomorskom i kopnenom prometu, posebno Krčkim mostom.

HRVATSKA
Juga i valova je bilo i duž cijele jadranske obale, dok kiša nije bila ravnomjerno zastupljena. U Dalmaciji je palo i do 70 mm kiše. Unutrašnjost Hrvatske uglavnom je bila pošteđena značajnijeg utjecaja ove ciklone.

STANJE I PROGNOZA ZA PGŽ
Dok ovo pišemo ciklona se centrom premješta duž Italije, a s njenim udaljavanjem smanjit ć se i vjerojatnost oborina.
Petak će biti promjenjivo oblačan, a u prvom dijelu dana još može biti lokalnih pljuskova uz mogućnost grmljavine, u gorju uglavnom kiše, a samo u najvišem gorju i mogućnost snijega. Poslijepodne posvuda prestanak oborina uz djelomično razvedravanje. Na Kvarneru će puhati slaba do umjerena bura.
Predah od kiše bit će samo u petak, dok u subotu i nedjelju očekujemo nove oborine.

Detaljan pregled nadolazećih vremenskih prilika spremamo idućih dana.

Rijeka, Mladen Marač

Volosko, Tomislav/RIMETEO

Rijeka, Dea Sch

Lošinj, Bruno Juranić

Sandro Puncet

Rabac, David Faraguna

Sličan sadržaj