Ciklona donijela malo kiše u PGŽ, jako jugo Dalmaciji, toplinu Slavoniji

Opatija
Opatija

Tijekom petka na vrijeme je utjecala ciklona iz Sredozemlja čiji se centar zadržavao nad jugom Italije, zbog čega oborina kod nas u PGŽ nije bilo u većim količinama. Do subote ujutro u 8h kiše nije palo nigdje više od 5 mm, a prognoze kažu da će slično ostati i do kraja subote te tijekom nedjelje.

Kiša se tijekom petka držala Dalmacije, u Dubrovniku je do 8h ujutro palo 16 mm kiše, a u Zadru je u istom 24h razdoblju palo 13 mm kiše. Osim kiše tijekom petka u Dalmaciji mjereni su udari juga i do 125 km/h na otvorenom moru.

U unutrašnjosti zemlje, kiše također nije bilo u bitnijim količinama. Jedino što moramo naglasiti da je temperatura u Slavoniji tijekom petka porasla i do 24°C, koliko je izmjereno u gradištu kod Županje.

Subota je oblačna u većem dijelu Hrvatske, a povremeno u unutrašnjosti i gorju ima slabih oborina. Do ovih trenutaka na Platku je od ponoći izmjereno 15 mm kiše.

Tijekom nedjelje kiše još može biti poglavito u gorju i unutrašnjosti, dok će se na Jadranu zadržati promjenjiva naoblaka, ali će za kišu postojati mala mogućnost. Zapuhat će bura i sjeverozapadnjak, koji neće previše utjecati na temperaturu zraka.

Opatija, foto: Bojan/RIMETEO

Sličan sadržaj