Delnice potopljene sa 156 mm kiše | Danas novi problemi s kišom i vjetrom

U sinoćnjem snažnom oborinskom valu koji je pogodio dobar dio Gorskog kotara te uzrokovao probleme u prometu, od mjernih postaja DHMZ-a, prema mjerenju od ponedjeljka u 7 sati, najviše kiše dobile su Delnice i to 156 mm.

Obilna kiša uzrokovala je u gradu bujične poplave, a bila je iz istog razloga jedno vrijeme i zatvorena autocesta Rijeka-Zagreb, od Delnica do Kikovice, kao i čvor izlaz i ulaz na autocestu kod Ravne Gore.

Osim u Delnicama, vrlo obilne oborine zabilježene su i u Crnom Lugu, 114 mm, dok je osjetno manje kiše palo u Pargu, ali svejedno obilnih 58 mm.

Izvan Gorskog kotara, u “klub 100” upisao se i Senj sa 125 mm te Imotski 113 mm.

Na Kvarneru, službeno najviše kiše palo je na vanjskim otocima, 64 i 62 mm u Rabu i Malom Lošinju. Rijeka je u ponedjeljak u 7 sati imala izmjerenih 25 mm, što je manje od očekivanog, a primjerice u Zagrebu, koji je trebao dobiti manje kiše, pala je duplo veća količina nego u Rijeci.

U ponedjeljak navečer stići će još jedan izraženi oborinski val koji će lokalno donijeti obilniju kišu, a mogući su i lokalno izraženiji grmljavinski pljuskovi. S poslijepodnevnim satima bit će sve vjetrovitije s mjestimice i olujnim jugom, u gorju jugozapadnjakom. Jugo će kasno navečer i na Kvarneru okrenuti na jugozapadnjak koji će puhati i dio utorka.

Orkanskih udara juga može biti i u Rijeci, u večernjim satima, a s okretanjem vjetra na jugozapadnjak kasnije navečer, bit će za nijansu manje vjetrovito.

Sličan sadržaj