Dijelove Hrvatske zahvatilo je snažno nevrijeme | Ima i ozlijeđenih

Rijeka, Ivica Bajčić

Sukladno predviđanjima, jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, grmljavinom i pljuskovima, zahvatilo je jučer kasno poslijepodne te sinoć dijelove Hrvatske, najprije sjeverni Jadran, a zatim se širilo dalje prema istoku i jugu zemlje.

Izražena fronta tijekom večeri premještala se preko Istre, zatim preko Gorskog kotara i Kvarnera, dalje prema Lici i Dalmaciji. Bilo je olujnog naleta vjetra, obilne kiše, lokalno i tuče te ciklonalne plime, koja je najizraženija bila u Puli.

Prema službenim podacima DHMZ-a u 8 sati, u posljednja 24 sata, najviše kiše palo je u Belom Manastiru – 68 mm te Varaždinu 66 mm.

Na našem području, prednjači Parg s 33 mm, slijede Begovo Razdolje i Zavižan s 27 mm, Gospić 24 mm, Senj 22 mm, Crikvenica i Delnice 17 mm, Mali Lošinj 16 mm, Krk 14 mm, Rab 13 mm, Rijeka 11 mm, Bakar i Otočac 10 mm…

Produljeni vikend koji je pred nama donosi ipak povoljnije vremenske prilike, iako subota neće biti posve stabilna. Od nedjelje obilje sunčanih sati, ali uz poslijepodnevni razvoja oblaka, ponegdje može biti i lokalnih nestabilnosti, osobito u gorju. Od ponedjeljka ponovno sve toplije, nekima i vruće.

Nevrijeme diljem Hrvatske

U Kampu spačeka u Samoboru troje je ljudi iz Njemačke ozlijeđeno nakon udara munje u plinsku bocu. Dvije osobe su lakše, a je jedna je teže ozljeđena. Samoborska hitna pomoć prevezla ih je u Vinogradsku bolnicu gdje su zbirnuti i izvan su životne opasnosti, javlja HRT.

Na splitskom i solinskom području vjetar je lomio i čupao stabla koja su padala po prometnicama, a na više mjesta su stabla padala na parkirana vozila i oštetila ih.

Snažno nevrijeme zahvatilo je jučer poslijepodne i Zagreb. Premda je trajalo kratko, šteta je znatna. Vatrogasci su imali 11 intervencija zbog srušenih stabala na cesti, javlja hrt.hr

Rijeka, Dražen Suvić
Rijeka, Lucijan Španić
Cres, Sandro Puncet
Dalibor Jud
Viškovo, Jelena Maras
S Grobnika, Denis Flego

Sličan sadržaj