Dionica A1 i dalje zatvorena za sav promet zbog snijega, stižu nam jako niske temperature


U prvome dijelu dana umjereno i znatno oblačno, u unutrašnjosti ponegdje sa snijegom, a na južnom i dijelu srednjeg Jadrana s kišom. Poslijepodne postupno razvedravanje uz mogućnost za kišu još na krajnjem jugu, a za snijeg mjestimice u Lici. Vjetar slab i umjeren, u gorskim predjelima i jak sjeveroistočni, u drugome dijelu dana će oslabjeti.

Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura, a na jugu jugo i istočnjak, u slabljenju prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura između -4 i 1, na Jadranu od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva, na sjevernom dijelu mjestimice malo niža.

Jučer je više od 7 i pol tisuća ljudi u gorskim krajevima ostalo je bez struje. HEP je sinoć izvijestio da postupno dolazi do normalizacije opskrbe električnom energijom. Čak 1500 korisnika na području Karlovačke županije još je bez struje. Isto toliko i u Ličko-senjskoj županiji, javlja HRT.

Pojedine ceste i danas su zatvorene

Ukinuti su zimski uvjeti na: dionici autoceste A1 između čvorova Karlovac i Sveti Rok, dionici autoceste A7 od čvora Diračje do GP Rupa u smjeru GP Rupa, državnoj cesti DC8 GP Pasjak-Rupa-Matulji, državnoj cesti DC27 Benkovac-Zaton Obrovački-Gračac, državnoj cesti DC50 Gračac-čvor Sveti Rok.

Od 09,30 sati zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Od 07,00 sati dionicom državne ceste DC3 Kikovica-Delnice mogu prometovati sve skupine vozila osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, uz obaveznu zimsku opremu.

Zbog prepriječenih stabala zatvorena je dionica DC6 Dvor-Glina u mjestu Brezovo Polje te ŽC3253 Košutica-Mlaka.

Za sav promet zatvorene su:

dionica autoceste A1 Sveti Rok-Posedarje (obilazak za sve, osim kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, uz obaveznu zimsku opremu cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene,

DC25 Gospić-Karlobag, DC42 Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most, DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, Sljemenska cesta u Zagrebu i sa zagorske strane, ŽC5062 Ravno-Lukovo-Bribir, ŽC5110 Klenovica-Alan, ŽC5191 Mrkopalj-Tuk,
ŽC5806 Mrkopalj-Begovo Razdolje, ŽC5030 cesta za Platak.

Samo za osobna vozila otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i Kikovice, DC3 Delnice-Zdihovo, DC42 Stubica-čvor Vrbovsko-Ljuboština, DC203 GP Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Oštrovica-Meja, ŽC5032 Crni Lug-G. Jelenje, ŽC5064 Križišće-Kraljevica,
ŽC 5068 Fužine-Zlobin, ŽC5069 Ravna Gora-Mrkopalj, LC58060 Sunger-Brestova Draga, ostale državne, županijske i lokalne ceste kroz Gorski kotar.

Veliki pad temperatura u nedjelju

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, mjestimice u unutrašnjosti uz malo snijega, a na južnom Jadranu ponegdje uz kišu.

Vjetar u početku slab, od sredine dana umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni, u gorskoj Hrvatskoj sjeveroistočni. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak i sjeverac, uz obalu i bura, poslijepodne i navečer u jačanju na jaku i olujnu.

Najniža temperatura između -11 i -6, ponegdje i niža, a na Jadranu od -2 do 4. Najviša dnevna između -2 i 3, na Jadranu od 6 do 11 °C.

Izvor: HINA

Sličan sadržaj