Do četvrtka nestabilnije i kišovitije, a zatim prvotravanjskih 20°C!

Rijeka, foto: Dražen Suvić
Rijeka, foto: Dražen Suvić

Nakon par stabilnih dana, s novim tjednom ušlo se u nestabilno razdoblje, koje je potaknuto promjenom sinoptičke situacije.

Na Atlantiku je prisutna snažna ciklona čija se dolina pruža prema Sredozemlju te uzrokuje nestabilno i oblačnije vrijeme, a rezultat je vidljiv tijekom ponedjeljka.

Oblačno je na prostoru sjevernog Jadrana i Gorske Hrvatske, a ima i mjestimične kiše. Uglavnom se to odnosi na dijelove Istre te riječko područje. Tijekom ponedjeljka do 17h, na riječkom području palo je manje od 10 mm kiše, u Istri mjestimice i do obilnih 30 mm kiše.

Utorak će biti nešto stabilniji, ostat će mogućnost pljuskova ili slabe kiše, ali će i sunca biti više, naročito u drugom dijelu dana.

Srijeda opet oblačnija uz više kiše, posebno duž kvarnerske obale, a nestabilno će biti i u prvom dijelu četvrtka. Poslijepodnevni sati nose stabilizaciju vremena, a već tijekom petka uz sunce i toplinu temperatura mjestimice može i preko 20°c.

S juga Afrike, ciklona nad Atlantikom povući će nešto topliji zrak. Još će više “dvadesetica” biti tijekom subote (najtoplija mjesta i do 23°C), a tijekom oblačnije nedjelje temperatura će ipak biti niža.

em>
Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE , koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.

Sličan sadržaj