Dvije “runde” pljuskova obilježile četvrtak na riječkom području i u Gorskom kotaru

Mladen Bingula@Rijeka
Mladen Bingula@Rijeka

Nestabilno vrijeme obilježilo je četvrtak na području PGŽ, a posebno na širem riječkom području i u Gorskom kotaru.

Razlog tim nestabilnostima ležao je u činjenici da se sjevernije od Hrvatske premještala hladna fronta, a dotok tog nestabilnijeg i hladnijeg zraka u dodiru s vrućim zrakom nad našim područjem rezultirao je lokalno i jačim grmljavinskim nestabilnostima.

Prvi val oborina dogodio se u poslijepodnevnim satima kada je nad Učkom došlo do jačeg razvoja naoblake, koji je brzo zahvatio dio riječkog područja i Gorski kotar. Oborine su bile vrlo lokalne pa je primjerice na zapadu Rijeke pao i ozbiljniji pljusak uz pad temperature zraka, i više od 5°C.
Na istoku grada pala je tek koja kap kiše, što nije bio slučaj s istočnim priobaljem, gdje je područje Crikvenice i Novog Vinodolskog također zahvaćeno konkretnijim oborinama.

No, sve je kratko trajalo i brzo se razvedrilo uz porast temperature zraka. Ipak, u večernjim satima u središnjoj Istri došlo je do jačeg razvoja oblaka koji je brzo još više ojačao te se proširio preko Učke na zapadni dio Rijeke i prigrada, a zatim i Gorski kotar. I iz toga je bilo lokalno izraženije kiše uz grmljavinu, ali isto tako na mnogo mjesta nije pala ni kap.

I nakon ovog vala je ponovno pala temperatura pa je unatoč sparini ipak ugodnije.

Mogućnost pljuskova postojat će i tijekom petka, ali i subote, posebno u dijelu Gorskog kotara i riječkog zaleđa. Unatoč tome, temperature će i dalje biti ljetne, na područjima s pljuskovima tek malo svježije. Trajnije stabilizacije nema na vidiku.


Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE , koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.
——————————————-
Svi NEREGISTRIRANI korisnici koji žele PROGNOZU NA ZAHTJEV za točno određenu lokaciju u točno određeno vrijeme, mogu je dobiti ISKLJUČIVO na broju 060 590 590 gdje na jednoj od opcija ostavljaju lokaciju i vrijeme, te kontakt mobitel na koji šaljemo prognozu.
REGISTRIRANI korisnici svoju prognozu na zahtjev mogu zatražiti i nama u inbox ili putem maila.

Sličan sadržaj