Fronta donijela lokalno obilniju kišu, osvježilo i u zraku i u moru

Foto: Ivica Bajčić

Na vrijeme u večernjim satima utorka te u prvom dijelu srijede djelovala je dolina s frontalnim poremećajem, koji se premještao sjevernije od Jadrana, no svejedno uspio donijeti lokalno i obilniju kišu, a bilo je i izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Foto: Jasmin Čehić – Gluhač

Prema DHMZ podatku od srijede u 8 sati, u PGŽ najviše kiše dobile su Delnice, i to 58 mm. Slijedi Crni Lug s 54 mm, Parg s 46 mm te Begovo Razdolje s 41 mm.
Na Kvarneru je najviše kiše palo u Rijeci, 39 mm, riječkom aerodromu 30 mm, Bakru i Crikvenici po 21 mm, Krku 12 mm, Malinskoj 10 mm, a najmanje je palo u Rabu te Malom Lošinju 3 i 0.3 mm.

Video: Vlado Mužić

Van granica naše županije, najviše kiše dobili su Krapina s 31 mm, Bednja 30 mm, Pazin 29 mm, Ogulin 28 mm te Poreč 27 mm.

S frontom je i osvježilo pa se u srijedu mjere temperatura i 5 do 10°C niže nego u utorak. U Gorskom kotaru, prema podatku DHMZ-a temperatura je tek 16 ili 17°C, dok je na Kvarneru raspon 21 do 27°C.

Zapuhala je i bura te je temperatura mora ponegdje pala i 4 ili 5°C.

Nekih novih vremenskih uzbuđenja nema na vidiku. Još koji dan zadržat će se ugodne temperature zraka, a krajem tjedna će temperatura ponovno rasti na vrijednosti oko ili iznad 30°C.

Sličan sadržaj