Fronta donijela osvježenje i nimalo kiše ili tek kišu u tragovima u većem dijelu PGŽ

Dražen Suvić

Frontalni poremećaj koji je u prvom dijelu srijede djelovao na vrijeme, u PGŽ je prošao bez ispaljenog metka na većini područja.
Od svih službenih postaja DHMZ-a naše županije, tek je Mali Lošinj dobio 8 mm kiše (najviše u Hrvatskoj), a Parg i Rab kišu u tragovima.
Na svim ostalim postajama kiše nije bilo čak ni u tragovima, što samo pokazuje koliko su najave pojedinih medija o polarnom udaru, snijegu i obilnoj kiši bile neutemeljene, pretjerane i za svaku osudu.

U ostatku Hrvatske, najviše oborine u četvrtak u 8 sati izmjereno je na DHMZ postaji Božava, i to 5 mm. Od ostalih postaja s nešto kiše spomenut ćemo Poreč, Slunj i Zadar s 4 mm, i to je sve.

Ono čega je više bilo s frontom su oblaci, a zatim i bure, temperature su pale. Prema podatku DHMZ-a od četvrtka u 14 sati, u Gorskom kotaru je temperatura bila tek 13 ili 14°C, na Kvarneru većinom 20-24°C, u zaleđu obale ispod 20°C.

S odmicanjem fronte vrijeme se stabiliziralo, a takvo će biti sve do nedjelje uz dosta bure i svježija jutra.
Od nedjelje mogućnost utjecaja nove promjene vremena, koja bi za razliku od ove, trebala donijeti i konkretniju kišu. Detalji slijede u nedjelju.

Sličan sadržaj