FRONTA U PGŽ: LOKALNI PLJUSKOVI UZ OSVJEŽENJE / ZA VIKEND I PREKO 35°C

Najava nadolazeće promjene vremena tijekom ponedjeljka, u našu je županiju stigla u obliku cirusne naoblake, dok je primjerice u Italiji fronta divljala na veliko, a dolazilo je i do pojava pijavica.
Kako je poslijepodne odmicalo oblaci su bili sve konkretniji, a već negdje oko 15h velika oborinska masa počela je zahvaćati Istru, a lokalno na kvarnerskim otocima bilo je i prolaznih pljuskova.
Prva kiša u Rijeci započela je negdje oko 17h u obliku pljuskova krupnih kapi no to su tek bile predfrontalne nestabilnosti. Oko Krka i Cresa bilo je i prolazne grmljavine, a glavninu oborina dobilo je područje Novog Vinodolskog.
Do 20h kiša se na riječkom području prolazno smirila uz naznake razvedravanje iza Učke.
Kako fronta nije bila prošla, od razvedravanja nije bilo ništa, a glavnina oborina stigla je iza 22h, kada je bilo i učestale grmljavine uz povremene prekide u opskrbi strujom na riječkom području.
Na službenim kišomjerima nije pala neka značajnija kiša, na području cijele županije između 1 i 7 mm, ali je zato osjetnije osvježilo i bar nakratko vrućine su popustile.

Fronta je bila samo kratak predah od vrućinsa, jer nam se one vraćaju već za vikend, a temperatura bi na Kvarneru mogla mjestimice preko 35, a u gorju i preko 30°C. Neke naznake prestanka vrućina nema niti do kraja prvog desetodnevlja kolovoza.

Foto: Goran / RIMETEO

Sličan sadržaj