HLADNA NOĆ I JUTRO | Parg i Crni lug -9°C, Rijeka -1°C

Protekla noć i jutro posvuda su bili hladni. Zanimljivo za naglasiti većina najnižih temperatura u PGŽ ostvarena je s prvim satima subote, a zatim je temperatura rasla zbog dolaska naoblake.

Ona je bila povezana sa spuštanjem oslabljene fronte sa sjeverozapada koja je čak mjestimice donijela i malo snijega. S pristizanjem naoblake temperature su rasle pa se nisu bilježili veći minusi od prvotno zabilježenih.

PGŽ
Prema podatku DHMZ-a, minimalna temperatura u Pargu iznosila je -9°C. Za Delnice i Crni Lug nema službenog podatka o minimalnoj temperaturi, ali stoji da je u 7 sati u Crnom Lugu bilo -9°C, a u Delnicama -7°C.
Rijeka je svoj minus također ostvarila u prvom dijelu noći, a iznosio je -1°C. Na otocima je bilo toplije pa je u Rabu izmjeren 1°C, a u Malom Lošinju 4°C.

HRVATSKA
No, ona prava hladnoća izmjerena je u područjima sa snijegom na tlu. -14°C bilo je u Sinju, -13°C na Zavižanu, a u Gospiću se živa u termometru spustila na -12°C.
Hladno je bilo i na zadarskom aerodromu (-8°C) te na Sljemenu i u Slavonskom Brodu (-7°C).
Zanimljivosti radi, zagrebačke postaje imale su vrlo različite minimalne temperature zraka. I dok je na Griču izmjeren sličan minus kao i u Rijeci (-1,5°C), postaja u Maksimiru imala je čak -4.7°C.

Foto: Branko Lautar

BiH
To je vrlo hladno, ali opet ne kao u pojedinim krajevima susjedne Bosne i Hercegovine. Portal Dalmacija Danas javlja kako je – 22 Celzijeva stupnja izmjereno u Prologu, nedaleko Buškog blata. Podgradine, uz obalu Buškog blata imale su jutros – 19°C.

Sličan sadržaj