Izgledi vremena do kraja tjedna u našoj županiji

null
Ciklona koja je od ponedjeljka u noći, pa sve do srijede u rano jutarnjim satima donijela nove snježne oborine na području G.kotara, a na širem riječkom području ponegdje na kratko slabog snijega nošenog burom, odmiče polako prema jugoistoku Europe.

Zbog toga je danas u duž obale bilo pretežno sunčano vrijeme, a sredinom dana i na području Gorskog kotara je došlo do smanjenja naoblake, pa je i tamo bilo sunčanih razdoblja.

Ciklona koja se svojim središtem nalazi ispred obala Francuske, spuštanjem svoje hladne fronte u zapadno Sredozemlje potencirati će formiranje nove ciklone koja će se kretati zapadnije od nas, odnosno prema sjeveru Afrike, a zatim će od petka krenuti prema zapadnom Sredozemlju i Italiji

Noćas se očekuje postupno jače naoblačenje, uz povremene slabe oborine. U primorju je to uglavnom kiša, dok u višim predjelima u početku može padati i snijeg. Kako ćemo se nalaziti u jugozapadnoj struji doći će do zatopljenja po visini, pa će oborine ako ih i bude u obliku snijega ubrzo prijeći u kišu u riječkom zaleđu. Nije isključeno da ponegdje u početku oborina bude kiše koja se ledi u dodiru s tlom, pa stoga valja biti na oprezu.

U četvrtak slijedi glavnina oborina koje lokalno mogu biti i vrlo obilne, uz grmljavinske pljuskove. Što se tiče Gorskog kotara, na dijelu područja na kojima će to zatopljenje biti manje izraženo oborine će uglavnom biti u obliku snijega koji može biti i vrlo obilan, dok na preostalom području može biti kiše i susnježice, ili kiše koja se ledi u dodiru s tlom.

U petak u jutarnjim satima još može biti slabih povremenih oborina, a sredinom dana očekuje se smanjenje naoblake, uz mogućnost za sunčana razdoblja.

Tijekom subote i nedjelje, zbog utjecaja ciklone iz jugozapadnog Sredozemlja očekuju nas novi val oborina, u Gorskom kotaru je to uglavnom snijeg, a u primorju kiša. U subotu prema večernjim i noćnim satima očekuje se postupan pad temperature zraka, s kojom bi i u višim predjelima riječkog zaleđa moglo biti ponovno nešto snijega.
Više i detaljnije o vremenskim izgledima tijekom vikenda, pišemo u petak.
Foto: RTL

Sličan sadržaj