Izraženiji grmljavinski pljuskovi jučer su zabilježeni diljem Lijepe naše

Jači grmljavinski pljuskovi jučer su zabilježeni diljem Lijepe naše, u Lici, zaleđu Dalmacije, unutrašnjosti Istre te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Rano ujutro  munje i gromovi probudili su stanovnike od Makarske, preko Imotskog i Vrgorca, do Ploča. Pomalo u atipičan dio dana, stvorio se sustav grmljavinskih oblaka koji je donio lokalno jače nevere. Prema sredini dana vrijeme se uglavnom smirilo.

U ranim poslijepodnevnim satima, drugi dan zaredom dijelove središnje i sjeverne Istre zahvatilo je jako grmljavinsko nevrijeme, a lokalno je na Ćićariji bilo i tuče.

U naselju Ivanec Bistranski, kod Zaprešića, odron je sinoć ugrozio kuće, a u jednu je bujica s brda nanijela zemlju i šljunak.

Gospić i okolicu u subotu nešto prije 15 sati zahvatilo je snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom. Led veličine lješnjaka je za desetak minuta otresao lišće i tek zametnute jabuke, kruške i druge voćke, pričinivši štetu, koja će biti naknadno utvrđena. Ulice Gospića preplavilo je na trenutak više od 10 cm oborina.


foto:HRT, Zaprešić

Naslovna: Đorđe Dokmanović //Tekst: HRT/Crometeo/Lika club

 

Sličan sadržaj