Još jedna prolazna promjena pa “pozdrav Suncu” do kraja rujna

web_fronte_sutra12

Nakon što smo odradili frontu koja je Zavižanu donijela prvi ovosezonski snijeg, koji je 3 tjedna uranio u odnosu na uobičajeni dolazak, nakratko je ojačala anticiklona sa zapada Europe i donijela lijepo vrijeme.

Već danas, ona je potisnuta zapadnije, a prema nama kreće sustav iz Tirenskog mora koji će biti brzopotezan, a možete ga vidjeti na naslovnoj grafici DHMZ-a.

Suladno tome, oblaci već pristižu u PGŽ, za sada se radi o visokoj naoblaci, koja previše ne ometa sunce pa su i temperature dosta visoke. Prema situaciji od 14:20h, u Gorskom kotaru one su se kretale od 14 do 19°C, a na Kvarneru od 18 do 22°C. Trenutno su ponovno u padu, što je i logično jer sunčeva toplina slabi.

Oborine će do granica naše županije stići u noći na četvrtak. Najviše kiše očekuje se na jugu regije, zbog južnog položaja ciklone, koja se baš neće previše osjetiti u Rijeci, gdje je moguća uglavnom slaba kiša. Isto vrijedi i za Gorski kotar, ne previše kiše, uz dosta naoblake.
Na Kvarneru će ponovno ojačati bura, a u Gorskom kotaru sjeveroistočnjak. Vjetar će biti umjeren do jak, a samo lokalno može biti i ponekog olujnog udara.

Već iza 16h u četvrtak, na Kvarneru će uslijediti razvedravanje, jer će i ciklona brzo odmicati dalje na jugoistok, a ponovno će ojačati anticiklona sa zapada Europe.

To znači suho vrijeme i sasvim ugodno i toplo sve do kraja mjeseca. Neke naznake promjeni postoje od počettka listopada, ali pričekajmo još koji dan s time.

Sličan sadržaj