Još malo nestabilnosti prije stabilnijeg vremena

Vrhunac kišnog vala pogodio nas je u ponedjeljak. Pritom je na riječkom području pala obilna količina oborina, i veća od 30 mm.

Idućih dana vrijeme će često biti promjenjivo. Prevladavat će sunčana razdoblja, ali neće nedostajati ni oblaka, a bit će i perioda kratkotrajnih pljuskova.

Sinoptička situacija sljedećih dana izgleda malo povoljnije. Ciklonalno polje zadržavat će se po sjeveru Europe, a nad naše područje pružit će se greben anticiklone.

Wetterzentrale


Pošto se radi o oslabljenom sustavu anticiklone tako ni vrijeme neće biti posve stabilno, već će se uz prisustvo više vlage u zraku te veće količine topline tijekom dana, stvarati lokalno jaki oborinski sustavi koji će pogađati uglavnom kopnena područja.

U srijedu na Kvarneru može pasti još malo kiše, uglavnom oko 10 mm. Na ostatku područja oblačno, a navečer smanjenje naoblake s juga i istoka. Tijekom dana može biti i kraćih sunčanih razdoblja dok će vjetar biti slab južnih smjerova. Jutarnje temperature 12-15°C, u Gorskom kotaru oko 10°C, a preko dana oko 17°C, lokalno do 20°C, a u Gorskom kotaru do 15°C.

Četvrtak donosi podjednako sunca i oblaka, a naleta kratkotrajne kiše može biti sredinom dana, lokalno uz pljuskove, a očekuje se malo manje kiše nego u srijedu. Vjetar će puhati slab sjevernih i zapadnih smjerova, a temperatura ujutro na Kvarneru između 10-15°C, u Gorskom kotaru oko 8°C. Tijekom dana temperatura će se dizati na oko 17°C, a na otocima i uz obalu do 22°C, u Gorskom kotaru do oko 15°C.

IstraMet

U petak kiše može biti još samo lokalno i malo, a prevladavat će sunčano većinom dana, u Gorskom kotaru uz nešto više oblaka. Vjetar u prvom dijelu dana slab sjeveroistočnih smjerova, a popodne slab jugozapadnih smjerova. Jutarnja temperatura 11-16°C, u Gorskom kotaru 7-12°C, a preko dana na Kvarneru 18-23°C, a u Gorskom kotaru 15-19°C.


Sličan sadržaj