Kvarner u crvenom!

Mjestimice jak i vrlo jak, ujutro i olujni NE vjetar očekuje se na području Kvarnera za koje je izdano crveno upozorenje. Najjači udar vjetra 65-120 km/h. UTJECAJ: Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.
Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Meteoalarm za regiju Rijeka izdao je narančasto upozorenje: Jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. srednja brzina vjetra 40-80 km/h; najjači udar vjetra 75-165 km/h. BUDITE SPREMNI na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Meteoalarm za regiju Gospić izdao je narančasto upozorenje: Novi snježni pokrivač. Mogući izraženiji snježni zapusi! VIsina snijega 20-40 cm. BUDITE SPREMNI na rasprostranjenu gustu maglu. Moguć je prekid rada zračnih, pomorskih i riječnih luka. Opasni uvjeti za vožnju na cestama i u pomorskom, zračnom i željezničkom prometu, a putovanje će potrajati dulje od uobičajenog.

Naslovna: Meteoalarm/DHMZ

Sličan sadržaj