LOKALNI PLJUSKOVI U PGŽ OBILJEŽILI PETAK / VRIJEME ZA VIKEND I U NOVOM TJEDNU


Nakon vrućeg četvrta, čijem je zagrijavanju značajno doprinijela bura, petak ipak nije bio toliko topao u našoj županiji. Ovo se posebno odnosi na područje Kvarnera gdje ni bura nije bila previše izražena.
Dan je osvanuo gotovo bez naoblake, ali kako se bližilo poslijepodne dolazilo je do lokalnog razvoja oblaka, a u poslijepodnevnim satima lokalno je bilo i pljuskova.
Neke bitnije promjene nema ni tijekom subote i nedjelje. Uz dosta sunčana vremena postojat će mogućnost lokalnih nestabilnosti, posebno na području Gorskog kotara gdje će biti svježije i kišovitije, posebno u nedjelju. Na Kvarneru više sunca, ali se mogućnost prolaznih i lokalnih pljuskova ne bi trebala isključiti.
U novi tjedan sve do srijede Kvarner bi po prognostičkim materijalima trebao imati sunčano vrijeme uz vrlo malu mogućnost za lokalne nestabilnosti. Nakon vikend destabilizacije i u Gorskom kotaru do prve polovice tjedna slično vrijeme kao na Kvarneru, uz dosta sunca, ali ne i odvišđe toplo.
Od srijede do kraja tjedna novo promjenjivo razdoblje, kiša i pljuskovi bit će mogući gotovo posvuda, ali ni sunca neće nedostajati, posebno na Kvarneru. Temperatura će biti u padu. Na srpanjsko ljeto, ako ga uopće i bude, očito ćemo još morati pričekati.

Sličan sadržaj