LOKALNO JAČE NESTABILNOSTI U ISTRI I NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU


Pisali smo jučer o jačoj oborinskoj aktivnosti u unutrašnjosti, posebno zagrebačkom području, a lokalno je bilo i jačeg nevremena s prolazno jakim vjetrom.
U poslijepodnevnim satima četvrtka Zagreb je bio zahvaćen spomenutom nepogodom, a vatrogasci su imali 5 intervencija, od kojih je jedna uključivala uklanjanje stabla s parkiranog automobila. Sve je prošlo bez po život opasnih posljedica, a nastala je veća materijalna šteta. Posla je bilo i za pčelare, jer su u srušenom stablu obitavale pčele.
Stabla su padala na više mjesta u Zagrebu, a u Samoboru se na automobil srušila drvena konstrukcija. Osim Zagreba, nevrijeme je prošlo i Zaprešićem gdje je srušen električni stup.

U četvrtak kasno navečer, s talijanske strane sjevernog Jadrana preko mora je krenuo jači oblačni sustav s oborinama, koji je zahvatio dio Istre, a u kojem je bilo lokalno jačih pljuskova. Kako je noć odmicala, nešto je nakratko uspjelo doći i do Rijeke, ali se tek manifestiralo kroz prolazan pljusak na zapadu grada oko 2h ujutro.

Jutarnji sati na Kvarneru protječu uz promjenjivu naoblaku, dok u Gorskoj Hrvatskoj ima izraženijih lokalnih pljuskova. Mogućnost za pljuskove u PGŽ postojat će i danas te tijekom petka, dok bi nam vikend trebao biti stabilniji, posebno nedjelja.

Početkom idućeg tjedna možda i malo osvježi s prolaskom hladne fronte, koja za sada ne bi trebala biti praćena oborinama, bar što se Kvarnera tiče, dok bi u Gorski kotar mogao zalutati kakav grmljavinski pljusak.

Fronta neće previše ugroziti ljeto, jer bi početak kolovoza po svemu sudeći mogao biti paklen.

Izvor fotografije: Novi list

Sličan sadržaj