Magla i vjetar otežavaju promet, temperature u Gorskom kotaru s negativnim predznakom

radar

U Gorskom kotaru, na vjetrovitim dionicama puše čak i olujni vjetar zbog čega je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera otvorena samo za osobna vozila. Ostali voze obilazno državnom cestom D3 kroz Gorski kotar.
Osim vjetra, u Gorskom kotaru ima i magle, a na sve to treba dodati i mogućnost poledice zbog niskih temperatura koje su u rasponu od -3 do 3°C, a zbog ohlađenog prizemnog sloja i zatopljenja po visini postoji mogućnost i za kišu koja se smrzava u dodiru s tlom.

Na Kvarneru je pretežno oblačno, na riječkom području i hladno uz povremene oborine. Puše slaba do umjerena bura. Temperature se kreću od 4 u riječkom zaleđu do 8°C u Rijeci.

Kako se ide južnije sve je vjetrovitije. Tako na istočnom priobalju puše i jaka bura. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Na Krku, njegovoj istočnoj strani, također je vjetrovito uz umjerenu do umjereno jaku buru.
Na otocima se temperature kreću od 8 na hladijem sjeveru, do 11°C na toplijem jugu.

Prema trenutnom radarskom prikazu s nalovnice, najviše oborina ima na području Gorskog kotara. Prema kamerama s HAK-ove stranice, čini se da pada kiša, ali ne isključuje se i mogunost da ponegdje pada kiša koja se ledi u dodiru s tlom.
Na Kvarneru tih problema nema, jer su temperature ipak osjetno više, a trenutno slaba kiša povremeno pada na riječkom području i to vrlo lokalno.

Sličan sadržaj