Mogućnost tropskih nepogoda u Indiji sredinom idućeg tjedna

Stanovnici istočne Indije mogu odahnuti jer će tropski ciklon znatno oslabiti prije dolaska, ali sprema se nova opasnost idući tjedan.

Zajednički centar za upozorenja na tajfune je službeno nazvao ovaj tropski ciklon “Tropski ciklon 05B” u Bengalskom zaljevu, dok ga Indijski meteorološki odjel nastavlja nazivati dubokom depresijom.

Bez obzira na točnu klasifikaciju, očekuje se njegovo blago jačanje, kada će more postajati sve nemirnije.

Na svom vrhuncu, snaga ciklona će biti jednaka snazi minimalnog ili umjerenog tropskog sustava u Pacifičkom ili Atlantskom oceanu.

Ciklon će se kretati više prema zapadu ovog vikenda, kada će dosegnuti Indijsku južnu Andru Pradesh u nedjelju (po lokalnom vremenu).

indija

Dobra je vijest da će suh zrak na putu ciklona uzrokovati njeno znatno slabljenje prije dolaska u Indiju, što smanjuje strahove od poplava i razornih vjetrova u cijeloj Istočnoj Indiji.

I dok će istočna Indija izbjeći udarac ovog tropskog ciklona, stanovnici su već na oprezu za nove potencijalne prijetnje sljedećeg tjedna.

Aktualni pokazatelji upućuju na mogući tropski razvoj niskog tlaka zraka u Tajlandskom zaljevu tijekom vikenda, koji bi zatim ojačao u Andamanskom moru s prijelaza od vikenda na idući tjedan. Istočna Indija bi se sredinom idućeg tjedna mogla suočiti s tropskim ciklonom.

Kako se polje sniženog tlaka zraka bude kretalo iz Tajlandskog zaljeva u Andamansko more, tako će se obilne kiše i poplave prostirati preko juga Tajlanda i sjeverne Malezije ovaj vikend.

Utjecaj ovog niskog tlaka zraka s poplavama, obilnom kišom i jakim vjetrovima će pogoditi Andamanske otoke oko ponedjeljka kako polje bude jačalo.

Potom će Istočna Indija biti suočena sa sličnim prijetnjama sredinom idućeg tjedna.

Najnoviji pokazatelji upućuju da će oluja pogoditi obalni dio Andre Pradesh, međutim, svi stanovnici Istočne Indije pomno trebaju pratiti razvitak ovog ciklona.

Sličan sadržaj