Nakon hladnog i svježeg jutra, miris ljeta u poslijepodnevnim satima / Zatopljenje prolazno, u novom tjednu jača promjena vremena, moguć snijeg u najvišem gorju!

ZOOM_D2_norditalia

Petak nam je donio dva tipa vremena, ono zimsko ili jesensko ujutro, i kasnoproljetno ili ranoljetno u poslijepodnevnim satima.

Jutro je na području Gorskog kotara i riječkog zaleđa bilo hladno. Temperatura se kretala između 2 i 6°C.
Nešto toplije bilo je uz obalu i na otocima, od 9 do 15°C.
Uslijedio je pretežno vedar dan, a samo je na sjeveru Gorskog kotara bilo prolazne naoblake, što se vidi iz priložene satelitske snimke. Vedrina i vrlo malo vjetra pogodovali su rastu temperature koja je na većem dijelu obale i na otocima prešla 20°C, a u Rabu je u 15h izmjereno i 25°C.
Ništa hladnije nije bilo ni na području Gorskog kotara, Parg je u 15h mjerio 22°C.

Subota će po vremenskim zbivanjima biti vrlo slična petku. Jutro će biti hladno ili svježe, rijetko na otocima i ugodno. Zatim će tijekom dana uz djelomice ili pretežno sunčano vrijeme posvuda biti toplo ili čak i vrlo toplo.
Lokalno na Kvarneru temperatura može dosegnuti ili čak i prijeći 26°C, dok odveć hladno neće biti ni u Gorskom kotaru, očekuju se temperature oko ili preko 20°C.

U nedjelju postupno naoblačenje, a navečer će i kiša stići do našeg područja. Puhat će umjeren do jak vjetar južnih smjerova. Zbog naoblake bit će nešto svježije.
U noći na ponedjeljak do nas će stići hladna fronta s kojom će temperatura naglo pasti. Prolazno će biti intenzivnijih oborina i umjerenog do jakog sjeveroistočnjaka i bure na Kvarneru.
Pad temperature bit će vrlo izražen pa se u gorju iznad 1500 metara očekuje i snijeg.

Ujedno će to biti i početak nestabilnog, kišovitog i svježeg vremena koje se vidi i cijeli idući tjedan.

Sve eventualne promjene pratite u našoj Prognozi.

Dakle, još će subota biti sunčana i topla, prava prilika za možda i otvoriti sezonu kupanja ukoliko niste. Spomenimo i temperaturu mora koja je 17 ili 18°C, možda ipak malo prehladno, ali oni hrabriji će uživati u osvježenju u moru i toplini vani.

Od ponedjeljka potpuna suprotnost, a ostvarit će se i “Snijeg u maju”, naravno u najvišem gorju.

Sličan sadržaj