Nakon vrućine stižu pljuskovi i osvježenje

Rijeka se nebrojeni broj puta ovog ljeta našla na udaru temperature zraka veće od 30°C, a samo u posljednja tri dana, uključujući i danas temperatura doseže ili prelazi 34°C. Slična je situacija i s ostalim krajevima PGŽ, izuzev gorja gdje je ipak malo svježije.

Međutim, stiže promjena koja će ponovno donijeti osvježenje, a s njom raste i mogućnost za lokalno jače grmljavinske nestabilnosti praćene tučom.

Sa sjeverozapada će se spustiti hladna fronta koja će nav vrijeme djelovati u drugom dijelu subote te tijekom prve polovice nedjelje. Zbog toga je DHMZ kroz sustav upozorenja Meteoalarm izdao upozorenja na nadolazeće vremenske neprilike.

Subota će biti vruća i sparna uz mogućnost za temperature i preko 33°C, a zatim se poslijepodne očekuje pogoršanje vremena, posebno navečer i u noći lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme. Zapuhat će bura i sjeveroistočnjak pa će i osvježiti.

Već u nedjelju ujutro očekuje se smirivanje vremena uz razvedravanje, ali će ipak biti svježije nego prije promjene. Bura će oslabjeti u drugom dijelu dana.

Od ponedjeljka do kraja tjedna prognostički modeli predviđaju stabilno, ali ne i previše vruće vrijeme.

Sličan sadržaj