NESTABILAN (I) PONEDJELJAK, U NASTAVKU TJEDNA STABILNIJE I TOPLIJE

U novi tjedan ušli smo i dalje uz nestabilne vremenske prilike pa je sredinom dana došlo i do jačeg naoblačenja uz pljuskove oko Učke i u riječkom zaleđu. Nešto slabih pljuskova došlo je i do Rijeke, ali nedovoljno da bi osvježilo. Upravo suprotno, malo kiše dodatno je pojačalo sparinu i osjet ugodnosti diglo na blizu 35°C. Prema kraju dana vedrine je bilo sve više, ali i pokoje kapi kiše.
Ipak, glavna priča dana dogodila se oko ponoći, kada se sa sjevera približavala izražena oborinska masa pa je Rijeka konkretnije zahvaćena grmljavinskim pljuskom, a temperatura se brzo snizila. Radilo se o brzopoteznim oborinama i sve se brzo premještalo dalje. Jutros na službenim kišomjerima situacija je bila sljedeća: Rijeka 6 mm, Parg 2 mm, Omišalj 1 mm, a drugdje nije bilo mjerljive količine kiše.
Pljuskova je tijekom ponedjeljka bilo i u unutrašnjosti Hrvatske, dok je Dalmacija imala sunčano i suho vrijeme, a Split, Hvar i Šibenik mjerili i 32°C.
Upravo tih 32°C ne bi trebali biti strani niti nama na Kvarneru idućih dana jer se očekuje sunčano, suho i stabilno vrijeme. Bit će sve toplije pa temperature od preko 30°C neće biti rijetkost. U Gorskom kotaru također dosta sunca, temperature nerijetko i preko 25°C.

Foto: Ivica Jureša, Trsat oko ponoći

Sličan sadržaj