Nestabilnije u srijedu te ponovno u petak

Vrlo toplo vrijeme nastavlja se na području PGŽ, ali prave ljetne temperature preko 30°C, i dalje zaobilaze veći dio PGŽ. Tako još uvijek u Rijeci nije zabilježen vrući dan, a u utorak slijedi i osvježenje.

Mali Lošinj je do svog prvog vrućeg dana stigao u ponedjeljak. Izmjereno je točno 30°C. Rab kao i Rijeka, svoj prvi vrući dan ove godine još uvijek čekaju. Temperatura se uglavnom kreće od 25 do 29°C.

Ponedjeljak je u mnogim krajevima Hrvatske bio pravi ljetni dan. Najtoplije je bilo u Karlovcu gdje je temperatura porasla do 32.3°C. U Krapini je izmjereno 31.7°C, a u vrhu najtoplijih bio je i Zagreb s 31.4°C.
Od morskih postaja najtoplije je bilo u Hvaru s 30.1°C.
Toplina je stigla i u najviše predjele, na Zavižanu je izmjereno 20.1°C, dok je u Pargu temperatura iznosila 27.3°C.

U srijedu slijedi osvježenje. Kao šo se vidi na naslovnoj grafici (Izvor: DHMZ), preko naših krajeva premještat će se frontalni poremećaj u sklopu plitke ciklone na zapadu Europe. Bit će nestabilnije, uz mogućnost kiše i pljuskova, ali isto tako valja naglasiti da kiša može potpuno i izostati. Najveću mogućnost za kišu u PGŽ imat će Gorski kotar te riječko zaleđe uz granicu sa Slovenijom, a najmanje obala i otoci. Na Kvarneru će prolazno ojačati bura.

U četvrtak ponovno stabilnije i toplije, a u petak se u večernjim satima očekuje prolazno pogoršanje vremena s kišom te novim osvježenjem.

Subota i nedjelja stabilni i vrlo topli, ali ne i vrući.

Sličan sadržaj