Nevrijeme u većem dijelu PGŽ | Grand Final tek slijedi

Alen Vucić

Petak je protekao u znaku barem djelomice sunčanog vremena, ali ono što ga je obilježilo je visoka vlažnost zraka – sparina. No, već u petak rano ujutro bilo je lokalnih nestabilnosti, osobito na području Bjelovara i Varaždina, a slabe mjestimične kiše bilo je i na našem području.

Kasno poslijepodne iz smjera Italije prema našim krajevima krenuo je vrlo jak, olujan grmljavinski sustav, koji je donio nevrijeme najprije u Tršćanskom zaljevu. Nakon čega se stvorila jaka grmljavinska linija koja je prelazila preko Istre i Kvarnera, dijelom i preko Gorskog kotara, dalje prema istoku, pa je noćas i u Lici bilo lokalnog nevremena. Prolazno je zapuhao i vrlo jak vjetar.

Prema službenim podacima DHMZ-a od 8 sati, u posljednja 24 sata, najviše oborine palo je u Crnom Lugu – 34 mm, slijedi Mali Lošinj s 26 mm, Poreč 15 mm, Pazin 5 mm, Krk, Otočac, Rab i Senj 4 mm te Bakar i Rijeka 1 mm.

Danas nas očekuje promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme. Navečer jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a može biti i jačih grmljavinskih nestabilnosti praćenih tučom. Sutra nam slijedi vrhunac meteoroloških događanja ovog vikenda.

Sličan sadržaj