NOVE NESTABILNOSTI | Pijavica kod Novog Vinodolskog, obilna kiša na riječkom području

Već dulji niz dana nema stabilizacije vremena. Izmjenjuju se više i manje nestabilno vrijeme. U srijedu je opet došlo na red ono više nestabilnije.
Oborina s grmljavinom bilo je u noći na srijedu, ali i tijekom srijede. Bilo je kiše, pljuskova s grmljavinom, a zabilježena je i pijavica kod Novog Vinodolskog.

Na riječkom području lokalno je pala obilnija kiša. Istramet javlja o 42 mm u Matuljima, a Pljusak o 41 mm u Bakarcu. Od ostalih količina kiše s Pljuska, valja izdvojiti Crikvenicu s 26 mm, Brešca 25 mm, Permane s 21 mm te Platak 11 mm. U Rijeci je kiše bilo malo, do 3 mm, koliko je palo na Preluku i Rujevici.

Iz Zagreba stiže vijest o novom nevremenu, koje je izazvalo velike probleme. Lokalno je palo i do 40 mm oborine.

Između 5 i 7 sati jutros olujni oblaci zahvatili su splitski akvatorij. Nevrijeme je najjače pogodilo dijelove Šolte i Čiova, ali je nevremena bilo na Braču, Hvaru, trogirskom području. Točno u 6 sati i 30 minuta pred Hvarom se pojavila pijavica, javlja Dalmacija danas.

Isti izvor javlja i o olujnom nevremenu u Dalmatinskoj zagori, mjestimice su nanosi tuče bili viši i od pola metra.

Stabilno neće biti i dalje, i idućih dana su mogući pljuskovi. U petak bura na poznatim lokacijama može imati olujne udare.

Sličan sadržaj