Obilna kiša pala u Rijeci i dijelu Gorskog kotara

11028582_1564248940504466_14395302_o

Frontalni poremećaj koji se tijekom ponedjeljka premještao preko našeg područja i utjecao na vrijeme, donio je riječkom području i zapadnom dijelu Gorskog kotara i obilniju kišu.

Prema podacima DHMZ-a od utorka u 07h, 67 mm kiše palo je u Kukuljanovu, 57 mm u Crnom Lugu, a 50 mm u Rijeci. Ostale službene postaje u PGŽ dobile su osjetno manje kiše.
U Delnicama 34 mm, Krku 26 mm, a tek koji mm pao je na jugu Kvarnera.
S 50 mm kiše od jučer, Rijeka je samo u jednom danu prešla ukupnu količinu oborina tijekom sušne veljače, a već sada došla na pola prosjeka za ožujak.
Na automatskim postajama također su bilježene veće količine kiše. U Rijeci, na Pehlinu postaja je izmjerila 79 mm kiše, u Čavlima je palo 68 mm, Cerniku 56 mm, Hreljinu i Kukuljnovu 48 mm itd.

Po odmicanju poremećaja, tijekom noći se razvedrilo pa danas vrijeme ne daje naslutiti da je tijekom ponedjeljka padala obilna kiša. Nakon kiše i magle u ponedjeljak, utorak obilježava sunčano vrijeme s umjerenom do jakom burom pa ima i poteškoća u prometu na već poznatim lokacijama.

Razvedravanje je samo prolazno, jer će već od sutra oblaka biti sve više. Stiže nova izražena promjena vremena koja će na naše područje u prvom planu donijeti olujnu buru s orkanskim udarima (bit će ih i u Rijeci!, a tu je i mogućnost obilnijeg snijega za pojedine dijelove Gorskog kotara.

Detaljnije čitajte na našim stranicama u utorak navečer ili u noći na srijedu.

Naslovna: Rijeka poslije kiše, foto: Šime Župan

Sličan sadržaj