OBLACI SVE BLIŽE, OBILNA KIŠA U NEDJELJU RIJEČKOM PODRUČJU, OLUJNI UDARI JUGA MJESTIMICE NA KVARNERU


Trenutno ništa ne ukazuje na činjenicu da će nam se vrlo brzo vrijeme promijeniti i da će nastupiti jača promjena vremena. U PGŽ je bar djelomice sunčano vrijeme uz porast naoblake oko Učke, temperature nisu odveć visoke, ali je zato relativna vlažnost zraka preko 50%, pa je i osjet ugodnosti za stupanj topliji od stvarnih temperatura. Iako se pomalo nakupljaju oblaci sa sjevera prema radaru oborina trenutno nigdje nema, a u takvom tonu trebali bi ispratiti subotu.

U noći na nedjelju doći će do jačeg naoblačenja, a glavnina oborina u PGŽ očekuje se od jutarnjih sati, pri čemu lokalno može pasti i preko 50 mm kiše, a s prolaskom fronte moguće je i izraženije nevrijeme, ponavljamo opet, naglasak je na lokalnom karakteru.
Ovih 50 mm kiše prvenstveno može dobiti šire riječko područje jer se tako nekako kreće i oborinska pruga (slika: model Aladin, meteo.hr), dok će južnije kiše biti, ali ne u količinama kao što bi moglo oko Rijeke.
U Gorskom kotaru također se očekuje veća količina kiše, također uz mogućnost jačeg grmljavinskog nevremena.
Na Kvarneru treba pripaziti i na vjetar, jer će prolazno puhati umjereno do jako jugo s olujnim udarma.

Toliko o ovoj promjeni, više vas nećemo daviti što nas očekuje, nego ćemo tek pisati o svemu što je donijela, a do tada pratite naš Portal kao i do sada.

Sličan sadržaj