OD KIŠE U TRAGOVIMA, DO POTOPA U NEDJELJU

Vrijeme nam se u drugoj polovici tjedna destabiliziralo, a s približavanjem nedjelje, oblaci su sve češći gost, pogotovo oko Rijeke. Za razliku od prošlog dana, oblaka je danas bilo više posvuda u županiji, a jučerašnju rosulju registrirali su i kišomjeri DHMZ-a na području Rijeke i Parga.

Tmurno i sparno vrijeme dobit će novu notu posebno u nedjelju kada će daleka Biskajska ciklona svojom frontom prouzročiti stvaranje ciklone u Sredozemlju koj će onda u punoj mjeri djelovati na vrijeme kod nas u nedjelju.

Nedjelja će biti vrlo kišovit dan, a lokalno u PGŽ može pasti čak i do 100 mm kiše. Uz kišu, bit će i pljuskova s grmljavinom pa se ne može isključiti mogućnost izrazitog grmljavinskog nevremena. Najviše kiše u nedjelju trebalo bi dobiti riječko područje i Gorski kotar.

U poslijepodnevnim satima nedjelje prijeći će hladna fronta i zapuhat će umjerena do jaka bura s olujnim udarima, koja će uslijediti nakon što na Kvarneru u prvom dijelu nedjelje bude umjerenog do jakog juga.

S okretanjem vjetra na sjeverni smjer uslijedit će i pad temperature posebno navečer te će ponedjeljak biti hladan, tmuran, a posebno u Gorskom kotaru i kišovit dan.
Ciklona će odmaknuti na jug Italije pa su oborine na Kvarneru moguće uglavnom u noći te prijepodne.
Od utorka stabilnije uz smirivanje vjetra, ali će se zadržati svježije vrijeme.

Još jednom naglašavamo, u nedjelju mogućnost vrlo obilne kiše na riječkom području i u Gorskom kotaru, može pasti i do 100 mm! Očekuje nas umjerena do jaka bura i sjeveroistočnjak uz pad temperature zraka!

Lokve danas, foto: Vinko Randić

Lokvarsko jezero, Saša Novinc

Selce u sumrak, foto: Tin Gelemanović

Sličan sadržaj