OD PROTEKLE CIKLONE NAJVIŠE KIŠE RABU I MALOM LOŠINJU (PGŽ)

Za nama je još jedna promjena vremena koja je u protekla 2 dana najviše kiše donijela ponovno otocima naše županije, dok je riječko područje s Gorskim kotarom dobilo osjetno manje kiše.

Prema podacima DHMZ-a , jutros od 8h, preko 20 mm dobili su Mali Lošinj i Rab, dok su sve ostale postaje dobile vrlo malu količinu kiše, a uglavnom ispod 5 mm.
Ako proširimo kadar na Hrvatsku vidjet ćemo da ne tako daleko od Raba, oborine su čak i 4 puta veće. U Pagu je palo 88 mm, Karlobagu 58 mm, 35 mm na splitskom aerodromu, a 28 mm u Gospiću i Senju. Kako vidimo glavnina oborina premještala se preko Dalmacije, a lokalno je bilo i izraženijih grmljavinskih nestabilnosti, a u Marini kod Trogira zabilježena je sinoć i pijavica koja je počinila veću materijalnu štetu, bez žrtava.

U PGŽ ova ciklona donijela je malo dinamike najjužnijim otocima, a u Malom Lošinju bilo je i jačeg grmljavinskog nevremena, kako vidimo iz fotografije koju nam je poslao Sandro Puncet.

Vrijeme će se na koji dan smiriti. Jutra će biti malo svježija, danju sunca više, a od subote ponovno porast naoblake, a posebno na riječkom području od nedjelje povremena kiša koja bi se mogla odvući i na cijeli idući tjedan. Rijeka je na blizu 90 mm oborine u listopadu, prosjek iznosi 180 mm, a kiša koja stiže od nedjelje zasigurno će doprinijeti punjenju prosjeka.

Sličan sadržaj