Olujni vjetar stvara ogromne probleme | U Zagrebu ima i ozlijeđenih

Zagreb, Damir Kasuba & Goran Grobotek

Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno.

Dvije su osobe, kako je jutros priopćio MUP, ozlijeđene uslijed jakog i olujnog vjetra – radi se o pješaku na Trgu bana Josipa Jelačića i ženskoj osobi na koju je pala grana na Črnomercu.

Jak i na mahove i olujni vjetar puše u Zagrebu od nedjelje navečer, na ulicama u svim dijelovima grada u ponedjeljak ujutro mnogo je polomljenih grana stabala, razbacanih kanta za smeće ili drvenih štandova, ponegdje su potrgani semafori, intervencijske službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze van ako ne moraju.

“Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučamo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112«, stoji u upozorenju PUZ-a građanima Zagreba i zagrebačke županije.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i druge dijelove Hrvatske, u Karlovcu je snažan vjetar tijekom dana čupao stabla, a Istramet javlja o bujicama u Istri nakon obilne kiše koja je tijekom dana padala i u središnjem dijelu poluotoka. (HINA/Novi list)

Jak vjetar puše i uz obalu, brojna su ograničenja u cestovnom i pomorskom prometu, stoga prije nego što krenete na put, informirajte se na web sranicama HAK-a.

Sličan sadržaj