Ophelia prošla Irsku: poginule tri osobe, udar vjetra od 191 km/h

Uragan Ophelia u noći je s nedjelje na ponedjeljak izgubio tropska svojstva te sada egzistira kao jaka vantropska ciklona, koja je stigla do obale Irske.

S približavanjem oluje, vremenske prilike u Irskoj su se naglo pogoršale, a vjetar je na jugozapadnom dijelu zemlje drastično ojačao. Na svjetioniku Fastnet izmjeren je udar vjetra od 191 km/h. Na aerodromu Shanon izmjeren je udar vjetra od 122 km/h, no aerodrom još nije zatvoren, a prijevoznici sami odlučuju hoće li prometovati ili ne. Cork je zatvoren.

U Waterfordu je ženska osoba u 50-im godinama izgubila život, kada je na njen automobil palo stablo. Dojave o materijalnoj šteti pristižu i s drugih lokacija. Sve javne ustanove su zatvorene kao i trgovački centri.

Irski meteorološki zavod upozorava kako će se vremenske prilike još pogoršavati, a da ništa neće biti gotovo ni po prolasku same oluje. Smatraju da bi ovo mogla biti najjača oluja u zadnjih 50 godina!

Galway, Irska, Sabina Sekirnik

Sabina Sekirnik šalje nam video iz Galwaya, Irska.
#RMvideo

Posted by Rijeka – Weather (RIMETEO) on 16. listopada 2017

Winds and waves increasing at Cobh Port, Cork, S Ireland about an hour ago. #Ophelia Video: Nathan Graepel via @mikeseidel

Posted by Severe Weather Europe on 16. listopada 2017

Sličan sadržaj