Oslabljena fronta donijela mjestimično osvježenje / Izgledi vremena za sljedećih 7 dana

Goran/RIMETEO
Goran/RIMETEO

Subota je bila najtopliji dan u ovom tjednu. U Rijeci je temperatura porasla do 31°C. Slično je izmjereno i u Rabu, dok je 32°C izmjereno u Malom Lošinju. Iznad 25°c izmjereno je i na području Gorskog kotara Najtoplija u Hrvatskoj bila je Slavonija uz temperatturu na istoku i do 33°C.

Već su kasnoposlijepodnevni visoki oblaci nagovijestili da će tijekom nedjelje doći do promjene sinoptičke situacije, za koju je zaslužan oslabljeni frontalni poremećaj sa sjeverozapada Europe u sklopu ciklone nad Sjevernim morem, koji se premješta sjevernije od našeg područja.

Zato je tijekom nedjelje osjetno oblačnije, ali i vjetrovitije, dok se na riječkom području, dijelu Istre i Like te u Gorskom kotaru osjeti i osvježenje koje je stiglo s tim poremećajem. U riječkom zaleđu u 14h mjeri se tek 21°C, tek malo toplije je uz obalu, dok istovremeno jug Kvarnera ima temperatue i preko 30°C. Tamo se ova slaba fronta najmanje osjetila.
U Gorskom kotaru također je osvježilo. Na najvišim predjelima temperatura je tek malo viša od 11°C, a na ostaku područja 15 do 18°C.

U moru se ovo osvježenje, bar kad je riječ o službenim postajama nije osjetilo. U Rabu i Malom Lošinju u nedjelju je izmjereno 27°C, Malinskoj i Krku 26°C, a u Crikvenici 25°C.

Fronta nije donijela značajnije oborine, tek malo na području Gorskog kotara, od čega je glavnina pala tijekom subote, a od mjerljivih oborina treba tek izdvojiti Parg kod Čabra s 3 mm kiše.

Kvarneru slijedi niz stabilnih i bar djelomice sunčanih dana, ali ne i vrućih. Temperatura veći dio tjedna između 25 i 30°C. Bura će oslabjeti u drugom dijelu ponedjeljka, ali ponovno ojačati u noći sa srijede na četvrtak (nova fronta) te možda imati i olujne udare. Samim time ni temperatura neće moći biti visoka. Temperature iznad 30°C vide se za nadolazeći vikend.
Za Gorski kotar idući dani bit će poprilično “šareni”. Ponedjeljak i utorak sunčani, u srijedu nestabilno s kišom i pljuskovima, a od četvrtka do nedjelje ponovno sunčanije. Kroz tjedan temperatura niža zbog sjevernog strujanja, a posebno tijekom srijede kada ć biti i oborina.
Temperature preko 25°C moguće su tek za vikend.

Sve u svemu vrijeme s dosta stabilnog, ali ne i pretoplog vremena. Vrućine tek za vikend, uz hladni prodor sredinom tjedna koji će se na Kvarneru, i to samo na dijelu, manifestirati kroz manji pad temperature zraka, dok su oborine opcija za područje oko Rijeke te još rijeđe za sjeverni dio Kvarrnera, dok će u Gorskom kotaru srijedu gotovo sigurno obilježiti pljuskovi, a za vikend će osjetnije zatopliti.


Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE , koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.
——————————————-
Svi NEREGISTRIRANI korisnici koji žele PROGNOZU NA ZAHTJEV za točno određenu lokaciju u točno određeno vrijeme, mogu je dobiti ISKLJUČIVO na broju 060 590 590 gdje na jednoj od opcija ostavljaju lokaciju i vrijeme, te kontakt mobitel na koji šaljemo prognozu.
REGISTRIRANI korisnici svoju prognozu na zahtjev mogu zatražiti i nama u inbox ili putem maila.

Sličan sadržaj