Pahulje se spustile i u riječki prigrad, u ponedjeljak ujutro moguće i na višim predjelima grada

Tijekom nedjelje ispratili smo jednu, a već dočekali novu ciklonu, čiji se centar prema dostupnim podacima u 19 sati, nalazio nad srednjom Italjom.

S njom su stigle i oborine, ali i zahladnjenje. Snijeg je počeo padati u Gorskom kotaru, ali i na istočnim dijelovima riječkog prigrada.

Zapuhala je bura koja stvara poteškoće u prometu, o čemu više možete pročitati na dnu ove vijesti.

Prognostički modeli ostavljaju mogućnost da se padanje snijega u noći na ponedjeljak te u ponedjeljak ujutro spusti i na više predjele Rijeke, ali i ponegdje na Krk i Cres.

Predviđena vrsta oborina za ponedjeljak u 8 sati | IstraMet WRF

Položaj ciklone u 19 sati | meteocentre.com

HAK:
Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, i A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Gornje Jelenje-Čavle-Rijeka, i DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić (Ličku magistralu).

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za spomenutu kategoriju vozila iz smjera Rijeke prema unutrašnjosti, i obrnuto.

Zbog bure na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić smiju prometovati samo osobna vozila (od 19,15h). Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na dionici Jadranske magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene i autocesti A7 Draga-Šmrika dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Sličan sadržaj