Platak želi biti skijalište, ali Hrvatska nije dovoljno bogata da proizvodi snijeg na +40

Vijećnici Skupštine Primorsko-goranske županije podržali su projekt izgradnje Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak.
Protiv je bio jedino Aljoša Babić iz Zelene Stranke. Babić ovaj županijski projekt ocjenjuje najobičnijim spinom, jer je nerealan zbog klimatskih promjena. Babić kaže da se na Platku želi izgraditi skijalište dok stručnjaci najavljuju globalno zatopljenje. On je negodovao i zbog najave da će se graditi 1.700 ležajeva, što je uvelike zabrinulo goranske iznajmljivače.

Franjo Butorac također smatra nerealnim da Platak postane skijaški centar jer Hrvatska nije bogata kao Arapski Emirati da proizvodi snijeg na 40 stupnjeva Celzijevih.

Branko Grašo iz HSS-a pitao je kako će se na području centra Platak riješiti brojni imovinsko-pravni odnosi vlasnika privatnih čestica i što je s idejnim projektima za izgradnju vodnih građevina.

Dinko Beaković podsjetio je da je o ovakvom Platku još prije 40 godina govorio vizionar Milan Tumara.

O budućnosti Platka ponovo je govorio pročelnik Ljudevit Krpan, još jednom objašnjavajući da se radi o ambicioznom projektu koji će se graditi etapno i kao takav bit će ponuđen stranim investitorima. Nema govora o spinu, jer je Radeševo već u funkciju. Platak je zamišljen kao cjelogodišnji sportski kompleks.

Izvor: Novi List
Naslovna: Silvano Ježina

Sličan sadržaj