POČETAK PROMJENJIVOG TJEDNA: LOKALNO U PGŽ I DO 30 MM KIŠE

S ponedjeljkom možemo reći da je započeo ne samo novi tjedan nego ijedno promjenjivije, nestabilnije i kišnije razdoblje. Već do sada lokalno je palo i do 30 mm kiše, a nove oborine idućih dana tek se očekuju.

Čavle su izmjerile 28 mm, Pehlin 25 mm, Velika Lešnica 23 mm, Opatija i Klana 20 mm itako dalje. Iz samog razmještaja oborina da se zaključiti da je zapadno područje Rijeke uključujući i riječko zaleđe dobilo najviše kiše do sada. Najmanje kiše palo je na otocima, ponegdje čak i nimalo, tako da ne možemo govoriti o obilnim oborinama posvuda, ali isto tako ni trajnim jer se uz kišu i oblake često pojavljuje i sunce.

Malo je osvježilo, ali i dalje su temperature dovoljno visoke da u kombinaciji s visokom relativnom vlažnosti zraka stvore osjećaj sparine, a kreću se od 19 u gorju do čak 28°C na Kvarneru.
Utorak će biti nešto manje kišan, ali će postojati mogućnost pljuskova, dok novo jačanje oborina očekujemo u utorak navečer, kao uvod u vrlo kišnu srijedu i prolazak fronte s kojom će lokalno biti izraženijih oborina, a doći će i do pada temperature zraka zbog okretanja vjetra na sjeverne smjerove.

Dakle, vrlo promjenjiv tjedan je pred nama, do kraja ponedjeljka još će lokalno biti intenzivnijih oborina, a zatim tijekom utorka do večeri uglavnom uz mogućnost povremenih lokalnih pljuskova. Navečer jačanje oborina i kišna srijeda i dio četvrtka.
Ukratko, promjenjivo, nestabilno, a u srijedu i četvrtak i svježije. Izgledan je suh i malo topliji vikend.

Sličan sadržaj