Pogledajte kako je sovjetske MIG-ove odnijela rijeka u olujnom nevremenu u Rusiji (VIDEO)


Olujno nevrijeme na ruskom Dalekom istoku u gradu Magadanu prouzročilo je pucanje brane zbog čega je rijeka u svom snažnom naletu odnijela i dva stara sovjetska borbena zrakoplova.

U Magadanu je samo u utorak palo kiše koliko prosječno padne u tri mjeseca zbog čega se prelila rijeka Magadanka. Prema pisanju RT-a, rijeka je odnijela sve, od malih zgrada do borbenih aviona koji su bili izložbeni primjerci.

MIG-ovi su dio otvorenog muzeja s vojnom opremom koji se nalazio pored stambenih zgrada i igrališta za djecu. Lokalne službe hitno su ih izvukli iz vode budući da su mogli oštetiti nekoliko mostova nizvodno.

U utorak je palo 175 milimetara kiše što je rekord od 1936. godine otkad postoje službena mjerenja. U nevremenu je oštećen i glavni transportni koridor, autocesta Kolyma. Neki dijelovi ceste su uništeni, a konstrukcije mostova oslabljene.

Mnogi domovi u regiji Magadan su uništeni, sela potpuno odsječena od ostatka svijeta, a više od 200 djece moralo je biti evakuirano iz lokalnog kampa u kojem su boravili tijekom školskih praznika. Lokalni prognostičari predviđaju još najmanje tri dana obilne kiše u toj regiji.

Magadan je najveći grad regije s populacijom od 95 tisuća stanovnika. Od 1926. nastanjivali su ga većinom radnici u potrazi za prirodnim resursima poput zlata i srebra iz rijeke Kolyme. Grad se nalazi na obali Ohotskog mora. Jedan je od gradova s najtežim pristupom u Rusiji budući da se nalazi u zoni permafrosta.

Izvor: index.hr

Sličan sadržaj