Pomorski centar Rijeka dobiva još jednog meteorologa


Na inicijativu Radio Rijeke, čiji su slušatelji željeli vremensku prognozu iz svoga kraja, Pomorski centar Rijeka zaposlit će, uz Ivana Novaka, još jednog meteorologa.

Rezultat je to Sporazuma o sufinanciranju projekta Pomorskog centra Rijeka, kojeg su danas u sjedištu Primorsko-goranske županije potpisali župan Zlatko Komadina, ravnatelj Državnoga hidrometeorološkog zavoda Ivan Čačić, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović.

Primorsko-goranska županija, Grad Opatija i Grad Kastav s iznosom od oko 128 tisuća kuna sufinancirat će materijalne troškove rada riječkog centra. Županija je preuzela 50 posto, a gradovi po 25 posto sufinanciranja.

Prema onome što se može doznati od odgovornih ljudi iz DHMZ-a, Pomorski centar Rijeka još jednog meteorologa dobit će u svibnju, kada će i prognoza vremena u našem programu ići isključivo iz Rijeke, a ne kao do sada iz Splita i Rijeke.

Ravnatelj DHMZ-a Ivan Čačić istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da su riječki meteorolozi postali brend zahvaljujući Radio Rijeci te se nada da je danas potpisan sporazum predložak drugim županijama. Uz to, dogovoreno je i skoro postavljanje mjerne jedinice na Platku.

Izvor: Radio Rijeka/ Robert Ferlin, Tina Štefan

Sličan sadržaj