POSLIJEPODNEVNI PLJUSKOVI DONIJELI SAMO PROLAZNO OSVJEŽENJE I POJAČALI SPARINU

Srijeda je nastavila niz najavljenih promjenjivih dana uz dosta sunca, ali s mogućnošću svakodnevnih pljuskova. Nakon jutarnje vedrine posvuda u županiji, kako je dan odmicao rasla je i mogućnost jačeg razvoja naoblake, a upravo negdje oko 15h jedan takav razvoj doveo je do lokalnih pljuskova na riječkom području, gdje je palo do 5 mm kiše. Pljuskovi su se uglavnom držali riječkog područja i Gorskog kotara, a najavljujemo ih i za četvrtak.
Za trajanja pljuskova temperatura se snizila i na 22°C u Rijeci, međutim, njihovim prestankm temperatura je ponovno porasla, a povišena relativna vlažnost zraka diže osjet topline i za više od 2°C od stvarne temperature.
Na vrijeme utječe plitka ciklona, a tijekom četvrtka se na našem području očekuje premještanje oslabljenog frontalnog poremećaja, zbog kojeg će atmosfera biti nestabilna. Postojat će mogućnost lokalno izraženijih grmljavinskih pljuskova, a prolazno će ponovno i ojačati vjetar. U gorju će puhati sjveroistočnjak, a na Kvarneru će biti bure.
Prolaskom fronte petak će biti stabilniji i sunčaniji, a po svemu sudeći takav će biti i kraj tjedna, dok bi u novi tjedan mogli ući s prolaskom novog frontalnog poremećaja, uz novu mogućnost za malo kiše.
Dugoročno se vidi i porast vrijednosti temperature zraka i prve naznake da će temperatura pomalo dostići vrijednosti primjerene srpnju.

Foto: Licia Čačić, Nakon pljuskau Rijeci

Sličan sadržaj